Puur Natuur Achterhoek

35 jaar Puur Natuur Achterhoek

NFN Keurmerk Prettig bloot
 
  Home
  Wie zijn wij
  Wat doen wij
  Lid worden
  Nieuws en archief
  Publicaties
  Links
  Contact
   
 
 

Persbericht

 

Verjaardag en Open dag Puur Natuur Achterhoek op 8 November 2014

In november is het precies 35 jaar geleden dat een groep enthousiaste naturisten uit Doetinchem en omgeving een zwemvereniging oprichtten. Puur Natuur Achterhoek.  Doel van de vereniging was en is het nog steeds om gezamenlijk naturistisch te recreëren.  Vanaf 1979 zwommen de leden in het zwembadje van de Rietveldschool. Al snel bleek deze locatie te klein te zijn voor het groeiend aantal leden. Daarom zwemt de vereniging al weer een groot aantal jaren met veel plezier in het zwembad Rozengaarde te Doetinchem.

Op zondagochtend van 08.30 uur tot 10.00 uur en op woensdagavond van 21.00 tot 22.00 uur komen  we bij elkaar om te zwemmen en om naturistisch te recreëren. Zwemmen is een sport voor jong en oud. De samenstelling van het ledenbestand past dan ook geheel in deze stijl. Jong en oud zwemt gezamenlijk, waarbij "jong" zich vooral met spelend zwemmen bezighoudt en "oud" vooral haar baantjes zwemt.  Meer dan een miljoen Nederlanders recreëert jaarlijks naakt. In verenigingsverband is dat nog gezelliger. Naast het zwemmen organiseert Puur Natuur Achterhoek ook diverse activiteiten voor haar leden. Zo wordt voor de kinderen regelmatig een "Dolfijnenrace" in het zwembad georganiseerd en komen de ouderen ook buiten het zwembad bij elkaar voor bijvoorbeeld een wandeling en een gezellige middag.

Puur Natuur Achterhoek is aangesloten bij de NFN (Naturisten Federatie Nederland) en bezit het door deze federatie afgegeven keurmerk "Prettig Bloot".

Ter promotie van het naaktzwemmen en ter promotie van het 35-jarig bestaan van de zwemvereniging houden we dit jaar een open zwemavond op zaterdag 8 november van 18.30 uur tot 20.00 uur.
Zwembad Rozengaarde, Bezelhorstweg 115, 7002 CC Doetinchem. Kijk ook op www.puur-natuur.com

Leden, oud-leden en belangstellenden zijn van harte welkom op deze extra zwemavond in het gehele zwembad. Naast het zwemmen zullen deze avond, onder het genot van een hapje en een drankje, diverse extra activiteiten georganiseerd worden. Voor de kinderen en allerkleinsten worden kinderspelen aangeboden, de glijbaan is geopend en er zal door leden van de zwemvereniging naturistisch gemasseerd gaan worden.