Puur Natuur Achterhoek

De weekendkrant Doetinchem van vrijdag 7 november 2014

Zwemavond Puur Natuur

NFN Keurmerk Prettig bloot
 
  Home
  Wie zijn wij
  Wat doen wij
  Lid worden
  Actualiteiten
  Publicaties
  Links
  Contact
   
 

‘Zwemmen zonder kleding geeft vrij gevoel’

Zwemvereniging Puur Natuur Achterhoek houdt ter promotie van het naaktzwemmen en het vieren van het 35-jarig bestaan een open zwemavond op zaterdag 8 november. Tussen 18.30 en 20 uur zijn belangstellende die kennis willen maken met het naaktzwemmen welkom bij zwembad Rozengaarde in Doetinchem.

DOOR CARLA VAN DER MEER DOETINCHEM - „Op de open zwemavond is iedereen welkom die het naturistisch zwemmen een keer wil meemaken”, laat Willem Ebbers van zwemvereniging Puur Natuur Achterhoek weten. „Onze groep bestaat uit rond de tachtig mensen van jong tot oud. De jongste is een halfjaar en de oudste is in de tachtig. Er komen ook gezinnen met kinderen zwemmen. Daarom hebben we twee baden tot onze beschikking. De ouderen willen baantjes trekken, terwijl de jeugd wil spelen.” Tijdens de open zwemavond worden er extra activiteiten georganiseerd, zoals demonstraties naturistisch masseren, er is live muziek, de glijbaan is open en de aanwezigen kunnen genieten van koffie en versnaperingen. „Het wordt een leuke, gezellige avond”, zegt Ebbers. Zwembad Rozengaarde is het vaste zwembad waar Puur Natuur Achterhoek twee keer in de week gaat zwemmen. „We huren dan een deel van het zwembad af”, vertelt Ebbers. „We zwemmen altijd op zondagochtend van 8.30 tot 10 uur en op woensdagavond van 21 tot 22 uur.

Het zwembad is zo ingedeeld dat verschillende baden afgeschermd kunnen worden. Dat gebeurt niet alleen voor ons, maar ook voor andere groepen. ”Zwemvereniging Puur Natuur Achterhoek is 35 jaar geleden in november opgericht door een groep enthousiaste naturisten uit Ulft, Gendringen, Doetinchem en omgeving. „Wij zwemmen zonder zwemkleding”, zegt Ebbers. „Het gaat ons om de vrijheid die je ervaart zonder knellende kleding. Dat is heel fijn. Het geeft een vrij gevoel. We zijn een gezelligheidsvereniging waar sommige mensen al vanaf het begin bij zijn. Zwemmen is een sport voor jong en oud. En zwemmen in verenigingsverband is gewoon gezelliger. Ouders hoeven niet bang te zijn hun kinderen even uit het oog te verliezen. Er zijn altijd wel een paar andere ouders die ook opletten. Het voordeel van de club is dat je elkaar kent. Bovendien kunnen de kinderen het onderling goed met elkaar vinden. Als vereniging organiseren we ook activiteiten, zoals een barbecue, een wandeling of een gezellige middag. Voor de kinderen wordt er regelmatig de 'Dolfijnenrace' gehouden. We gaan ook op vakantie naar naturistenplekken in Nederland en in het buitenland. Dan gaat iedereen op eigen gelegenheid, maar je komt elkaar in het buitenland wel eens tegen. Meer dan een miljoen Nederlanders recreëert jaarlijks naakt.”

Puur Natuur Achterhoek is actief bij de NFN, Nederlandse Federatie Naturisten.

Meer informatie is te vinden op de website www.puur-natuur.com