Puur Natuur Achterhoek

Medailleregen in Amersfoort!

NFN Keurmerk Prettig bloot
 
  Home
  Wie zijn wij
  Wat doen wij
  Lid worden
  Actualiteiten
  Publicaties
  Links
  Contact
   
 

9 maart 2008

Dit jaar was Puur Natuur, als nooit tevoren, vertegenwoordigd bij het NFN zwemgala 2008. Maar liefst 21 leden zijn naar Amersfoort gereisd om het mee te maken, waarvan er wel 13 onze PuurNatuur-eer in het water hebben verdedigd.

In de ochtend in leverde de eerste estafetteploeg wisselslag direct al de eerste medailles op. Wij eindigden (van de 5 deelnemende ploegen) op de 'brons'plaats!

In de individuele series konden Maartje en Emil beiden met twee gouden medailles op de borst pronken. Goud was er ook voor Els en voor Jeroen brons.
Helaas waren Ivana en Arjan net niet snel genoeg voor de medailles, al was Arjan wel 3 seconden sneller dan de gouden plak van Maartje en daar was hij wel tevreden over.

Tijdens de middagpauze ging het er heftig aan toe in het zwembad, want toen kwamen de touwtrek-ploegen in actie. Voor Puur Natuur deden Peter, Johan, Niels, Mieke, Tonny en Arjan mee aan deze slopende wedstrijden. Helaas heeft Puur Natuur in de verliezersfinale net aan het kortste touw getrokken, want we werden met slechts 1 seconde verschil 4e.

Na de pauze dan weer de individuele afstanden: Maartje en Peter hebben nog een gouden plak weten binnen te slepen; Amit en Niels gingen ieder met 2 x zilver naar huis en Arjan kreeg een bronzen plak.
Helaas was Ivana door een ongunstige leeftijdsindeling weer net niet snel genoeg in haar groep.

De familieploegen moesten met de familie B (met Ivana, Maartje [als inval-moeder B] en Peter) en de familie S in dezelfde serie tegen elkaar uitkomen.
Dit was een bijzonder spannende race en begon met de kinderen. Je kon zien dat Ivana wat recht te zetten had, en zwom voor haar leven. Ze kwam dan ook ruim als eerste aan en gaf het spreekwoordelijke stokje door aan Maartje. Die kon de voorsprong toch niet helemaal vasthouden en werd op de hielen gezeten door Els, die met rappe schreden dichterbij kwam en nipt als eerste aantikte. Uiteindelijk begonnen de vaders bijna tegelijk aan de laatste 50m en was het spannend tot op het eind. Het resultaat was een gouden plak voor de B’s en brons voor Emil, Els en Jeroen!!

De wedstrijden worden traditioneel afgesloten door de NFN schoolslag estafette. Ook hiervoor hadden we een ploeg samengesteld en moesten Els, Maartje en Peter, terwijl ze nog aan het nahijgen waren van de vorige estafette, al weer aantreden voor de slotwedstrijd. Topprestaties konden toen niet meer verwacht worden, maar met een nog frisse Willem als vierde man leverde ook deze wedstrijd weer een bronzen medaille op!

Er waren naast de wedstrijden nog veel andere activiteiten zoals: massages, duikinstructie, springen van een 10m(!) hoge duikplank, sauna, zonnebanken.
Ook was het grote bubbelbad een aangename ontspanning, al kwam Hans na een paar uur bubbelen wel een beetje gerimpeld uit het water.

Al met al was het een supergezellige dag, die voorbij vloog en zeker voor herhaling vatbaar is.

Het resultaat van 28! medailles mag er zijn.

Hartelijke dank aan alle deelnemers!