Puur Natuur Achterhoek

25 keer eremetaal in Amersfoort!

NFN Keurmerk Prettig bloot
 
  Home
  Wie zijn wij
  Wat doen wij
  Lid worden
  Actualiteiten
  Publicaties
  Links
  Contact
   
 

zondag 8 maart 2009

Wederom was het Zwemgala voor Puur Natuur een groot succes. Met 11 individuele zwemmers, 5 estafetteploegen en een touwtrekploeg hadden we een respectabele deelname in het evenement.
Samen met de PN-toeschouwers was het erg gezellig op de tribunes.

De kinderen mochten aftrappen en onze zwemsterretjes zwommen alsof hun leven er vanaf hing. Met net een seconde achterstand op de nummer 2 hield
Dorith er een bronzen medaille aan over. Rosanne werd een goede 4e.!!

Daarna was het de beurt aan Maartje om haar gouden plak van vorig jaar te verdedigen op de vrije slag. Ze vond het zelf wel jammer dat het dit jaar zo makkelijk ging omdat haar concurrentes in een andere leeftijdcategorie waren terechtgekomen, maar ze heeft zich aardig goed kunnen meten aan de mannen in haar leeftijdscategorie.

Els had in haar schoolslaggroep veel meer competitie, maar dat weerhield haar er niet van om met ruime voorsprong als snelste aan te tikken.

Niels, Jeroen en Peter zaten in dezelfde leeftijdsgroep en moesten ook nog elkaar verslaan. Niels kwam met een zilveren medaille als beste van het trio aan de overkant. Peter en Jeroen visten met een 4e en 5e plaats net naast een plak.

Jos zijn leeftijdcategorie moest in meerdere series worden uitgezwommen. Tussen de tegenstanders zat een aantal erg snelle zwemmers, die het ook van vele jongere goden zouden winnen. Daarom is een 8e plaats nog zeer verdienstelijk.

Heleen haalde nog net vóór de middag goed een zilveren plak met de
schoolslag, ondanks dat ze niet zo goed te pas was.

Bij het koningsnummer van de dag - Het touwtrekken - 4 teams van 5 personen deden mee, waaronder Puur Natuur.
Ondanks dat Arjan zijn zieke lijf nog 4 keer in de strijd gooide won Puur Natuur slechts 1 punt en werd daarmee 3e, dus Herman, Jos, Johan, Jeroen en Arjan konden hun bronzen medaille met trots dragen.

Na de pauze sleepte Maartje nog even twee gouden medailles binnen, Peter twee zilveren en Niels een bronzen.

Ook de estafettes gingen erg goed. Helaas konden we met twee teams in de vrije slag estafette niet op het podium komen. Het team van Sandra, Jeroen, Niels en Diana haalde het podium niet en ook Maartje, Peter, Willem en Els konden met een 4e plek niet in de prijzen zwemmen.

Els, Jeroen en Emil waren wel het snelst in de familieestafette en Peter, Diana en Ivana haalden zilver.
Helemáál knap was het, dat Els en Jeroen - nog niet droog van hun gouden race al na-hijgend - weer op het startblok plaats namen om samen met Dorith en Rosanne de zilveren medaille te halen in de NFN estafette.

Zo is het dus een super gezellige en sportieve dag geworden, die zeker door de 25 medailles weer voor herhaling vatbaar is.

Hopelijk volgend jaar weer .... met nog meer deelnemers!