Puur Natuur Achterhoek

NFN Zwemgala 2010

NFN Keurmerk Prettig bloot
 
  Home
  Wie zijn wij
  Wat doen wij
  Lid worden
  Actualiteiten
  Publicaties
  Links
  Contact
   
 

zondag 8 maart 2010

Op 7 maart werd het 39e NFN Zwemgala gehouden. Dit jaar voor het eerst in het Pleasure Centre in Soest i.p.v. het Sportfondsenbad in Amersfoort. Dit centrum is wat kleiner en knusser. Bovendien is er in Soest een heerlijke grote sauna met Turks stoombad, relaxruimte en buitenbad! We moesten er dan ook menigmaal een zwemmer vandaan trekken om op tijd bij zijn wedstrijd aan de start te verschijnen.

Voor onze vereniging kwamen dit jaar 7 zwemmers in actie die in 10 individuele afstanden streden om de medailles. Ze wisten zich vergezeld door meer dan 10 'kijkers' dus we waren met een mooie grote groep.
Els, Jeroen, Dorith, Rosanne en Willem kwamen uit op de 50m schoolslag en niet zonder succes. Helaas grepen Rosanne en Jeroen met respectievelijk een 4e en een 6e plaats net naast de medailles, maar Dorith werd een heel goede 2e en ging dus met zilver naar huis! Els maakte in haar wedstrijd zelfs helemaal goede sier door iedereen achter zich te laten en dus getooid met een gouden plak bij de rest van de club terug te komen. Peter had zijn schoolslag wedstrijd gemist, maar maakte dat goed door op zowel de rugslag als de vrijeslag een zilveren medaille te halen. Niels deed mee aan de rugslag en de vrije slag en haalde een bronzen medaille op de vrije slag. Ook Willem verraste ons en vooral zichzelf door in zijn grote categorie als tweede aan te tikken en ook met zilver naar huis te gaan.
Doordat er dit jaar veel minder dames voor ons team mee zwommen, konden we aan veel minder estafettes deelnemen. Els, Jeroen, Dorith en Rosanne hebben twee estafettes gezwommen en waren één maal 4e en één maal 2e. Dat leverde dus weer een zilveren plak op!

Natuurlijk is al dat gezwem wel leuk, maar waar iedereen ook voor komt, is natuurlijk het clubkampioenschap touwtrekken. Er deden dit jaar 5 clubs mee en het waren stuk voor stuk sterke teams. We konden dan ook geen potje breken en hebben helaas elke run verloren, waardoor we met de poedelprijs genoegen moesten nemen

Conclusie: Al met al weer een geslaagde dag met veel lol, ontspanning en sportiviteit.

Alle deelnemers en bezoekers, bedankt!